Voetreflextherapie

Binnen de Aziatische holistische zienswijze zijn onze voeten de spiegel van ons lichaam. Zo heeft iemand met grote handen ook een grote handen-zone op de voet. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug onder de voet op de zool. De huid, spieren, gewrichten worden weerspiegelt door de rug van de voet. Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzondes op en onder de voet. Zo kan een orgaan probleem voelbaar zijn op de zool van de voet en een pijnlijke schouder voelbaar zijn op de bovenkant van de voet. Door druk uit te oefenen op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor verminderd, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de aangedane plaats zelf. Op deze manier kunnen een aantal klachten in het lichaam via de reflexzones op en onder de voet behandeld worden.

Enkele voorbeelden van voet reflexgebieden:

 • De uiteinden van de tenen weerspiegelen de frontale sinussen
 • De boven/binnenkant van de grote teen weerspiegelen de slaap
 • Midden van de hiel weerspiegeld de seksuele organen
 • Op de middenlijn van de voet, van boven naar beneden,: de longen, borstbeen, nieren, darmen etc.
 • Op de lijn van de grote teen, boven de hiel vinden we de blaas.

Al met al behandelt de Thaise voetreflextherapie 29 drukpunten onder zowel de linker als de rechter voet. Anders dan bij andere massages wordt er bij deze massage vorm gebruik gemaakt van handen, vingers ,een houten reflex stokje en een mengsel van olie, crème en Thaise Tiger balsem. Een ander groot voordeel van deze therapie is dat er geen risico’s zijn.

Voordelen en effecten

Afhankelijk van de persoon kan deze therapie één of meerdere van de volgende voordelen bieden.

 • Diepe ontspanning
 • Gevoel van welbehagen
 • Vermindering van stress zowel mentaal als fysiek
 • Ontgift
 • Helpt pijn verminderen in spieren en gewrichten
 • Productie van endorfine
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Verhoogt creativiteit
 • Reguleert slaappatronen
 • Elimineert vermoeidheid en jetlag
 • Helpt sportblessures verminderen
 • Helpt de huidconditie verbeteren

Een behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten en de masseur begint met het stellen van een aantal vragen over de gezondheid van de client. Over het algemeen ervaart men de behandeling als rustgevend en plezierig. De meeste mensen voelen een serene rust. Er kunnen emoties los komen door de versnelde afvoer van afvalstoffen.

Voetreflextherapie is geschikt voor een grote groep mensen denk daarbij aan: sporters,senioren, en mensen met beperkingen aan het bewegingsapparaat.

De diepe rust en ontspanning die na een behandeling wordt ervaren maakt deze massage extra geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan spanningsvermindering en aan stress gerelateerde klachten. De perifere stimulatie van drukpunten op de Sen lijnen helpen zowel organische als mechanische stoornissen te verbeteren. De Combinatie van al deze voordelen plaatsen deze massage in een unieke positie als een helende therapie.

Elk mens zal hier verschillend op reageren. Wil je het zelf ervaren of het dit iets voor je is?

Bel een maak een afspraak!

infrarood sauna deken

Je zult je vast afvragen, wat is een infrarood sauna deken?

De infrarood deken die ik gebruik in mijn praktijk, is een deken die een ontspannende invloed heeft op het gehele lichaam. Deze dekens kunnen tot wel 40-tot 85 graden worden opgewarmd en heeft een positieve invloed op je spieren, pezen en gewrichten. Een infrarood deken kun je vergelijken als een infrarood sauna cabine en een infrarood lamp.

Waar kun je deze deken voor gebruiken:

 • Spier en Gewrichtsklachten
 • Reuma
 • Huidproblemen (Acne, psoriasis, eczeem)
 • Anti cellulitis werking
 • Bevordert een goede nier en huidfunctie
 • Stimuleert de vetverbranding en bevordert de afvoer van afvalstoffen
 • Ondersteunt het immuunsysteem en bespoedigt het herstel van lichaamscellen

Infrarooddekens geven therapeutische warmte. Door de lokale werking van lange golf infrarood dringt de stralingswarmte diep in het lichaam door, raken de weefsels goed doorbloed en neemt de soepelheid toe. Een sessie geeft ontspanning en heeft een algehele positieve uitwerking op het gehele lichaam. Dit kan bijdragen aan een goede nachtrust waardoor je de druk van het dagelijkse leven weer goed aankunt. De deken is geschikt voor jong en oud.

Indien je vanwege gezondheidsklachten twijfelt of het gebruik van deze deken iets voor je is raadpleeg dan altijd even je huisarts. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, onder invloed bent van sterke geneesmiddelen of als je een ernstige spierontsteking hebt. Omdat het bewezen is dat deze deken helpt voor reumapatiënten, kan ik niet aanbevelen om hiervan gebruik te maken wanneer de ziekte in een acute fase verkeert. Door middel van de warmte verergert dat dan namelijk de ontsteking. De infrarood toepassingen zijn alleen doelmatig als de ziekte in een rustige fase verkeert.

Wilt u het zelf ervaren? Boek een afspraak!

Klassieke Russische Massage
Deze massage richt zich op de algemene verbetering van hetmenselijk lichaam.
De massage is toe te passen in verschillende situaties, bijvoorbeeld voor blessurepreventie, ontspanning, opwekken van energie en zelfs beperkte lichaamscorrectie. De massage heeft effect op het hele lichaam als een geheel en richt zich op alle lichaamsprocessen: stofwisseling, bloedsomloop, lymfatische doorstroming, en dan specifiek op 'probleemzones' (behandeling van pijn, gewichtscontrole en cellulitis).

Russische massage versterkt het immuunsysteem en destofwisseling. De massage is erg fysiek, Het is krachtig en niette vergelijken met strelen of wrijven, zoals bij andere Europesemassagetechnieken. De masseur werkt vooral met knokkels,vuisten, onderarmen en ellebogen. Het bijzondere is deafwisseling tussen harde en zachte handbewegingen waardoor eenevenwichtig geheel ontstaat.Russische massage kan direct na de behandeling pijnlijkaanvoelen. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het effect vande massage is echter bijzonder heilzaam. Er ontstaat een groterebewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt worden entot ontspanning gebracht. Russische massage is een effectievemanier om chronisch vastzittend weefsel los te maken. De massagegaat uit van een individuele benadering. Ieder lichaam reageertanders op de behandeling en dit moet goed in de gaten wordengehouden. Zelfs tijdens de massage worden veranderingen in hetlichaam geanalyseerd. Luchtdruk, temperatuur, vochtigheid, detijd van de dag en de maanfasen kunnen daarbij een rol spelen.

Indiase hoofdmassage
Een 'dynamische' massage
De Indiase hoofdmassage is een massage met afwisselend zachte en stevige handelingen. De bovenrug, schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht worden hierbij gemasseerd. Ik maak gebruik van kneden, kloppen, drukpunten (marmapunten) en trek zachtjes aan de haren. Bijdeze massage wordt veel olie gebruikt.

Deze massagevorm is ideaal voor mensen die zich weer snellekker in hun vel willen voelen. Hoofdmassage bevordert de nachtrust, versterkt het herstelvermogen van het lichaam,verlicht pijn en stijfheid en vermindert stress en vermoeidheid.

Indiase hoofdmassage kan in ieder geval niet worden toegepast als er sprake is van koorts, infectieziekten, goedaardige en kwaadaardige gezwellen, eczeem, ernstig hoofdletsel, hoge bloeddruk, allergie voor aromatische oliën of als je ooit een hersenschudding hebt gehad.

Voetmassage

Van voetmassage wordt gezegd dat het natuurlijkegenezingsprocessen en de energiedoorstroming van het lichaamactiveert. Het is een perfecte vorm van massage om spanning oplichamelijk en psychisch vlak te verminderen. De organen zoalshart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm vanmeridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzool wordtin deze visie gezien als de spiegel van het lichaam.Voetmassage verbetert de doorbloeding, activeert de organen enstimuleert de zenuwbanen. De voetmassage wordt opgebouwd doormet wrijfbewegingen over de gehele voet de voet op te warmen,daarna volgen lichte kneden en acupressuur.
Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensenvoelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een(lichte) pijnprikkel voelbaar zijn. Dit kan wijzen op eenblokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan tedrukken en te masseren kan een blokkade worden verminderd ofopgeheven. Voetmassage brengt het lichaam tot rust en voorzietde delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoendebloed en energie. Doordat in deze visie het lichaam tijdenseen voetmassage volledig gestimuleerd wordt kunnen erafvalstoffen vrijkomen, wat emoties los zou kunnen maken.

Lymfedrainage massage

Lymfedrainage massage is ontwikkeld door de Franse arts Pascal Kosh.
Hij merkte dat je als je van tijd tot tijd actief de zones langs de lijnen van de lymfe masseert, het oedeem bij patiënten sneller verdwijnt. Na verloop van tijd begon hij de techniek van de lymfedrainagemassage op stofwisselingsproblemen toe te passen Lymfedrainagemassage helpt om het lichaamsgewicht te verminderen, de huidspanning en kleur te verbeteren en cellulitis aan te pakken. Door de stofwisseling te normaliseren verhoogt de immuniteit en vermindert het gewicht. Na een aantal sessie nemen zwellingen en hoofdpijn af.
Een lymfedrainagemassagebehandeling bestaat uit 10 tot 12 sessies van 60-90 minuten. Deze vorm van massage wordt langzaam en voorzichtig uitgevoerd, waarbij de snelheid wordt aangepast aan de snelheid van de lymfestroom. Deze massagevorm kan worden toegepast bij: overgewicht, cellulitis, zwellingen, stofwisselingsstoornissen, verzwakte immuniteit, ziekten van het maagdarmkanaal, ziekten van organen van het urine- en voortplantingsstelsel.

Lymfedrainage massage kan in ieder geval niet worden toegepast als er sprake is van huidziekten, open wonden of wondjes, trombose, schildklierstoornissen, gezwollen lymfeklieren, ontstekingen, tumoren hart- en vaatziekten, koorts en diabetes.

Contourmassage

De contourmassage is voor mensen die er perfect uit willen zien.
Bent u blij met uw figuur maar wilt u toch paar centimeterminder op bepaalde plaatsen? Dan bent u bij mij aan hetjuiste adres. Contourmassage maakt het lichaam strakker engeeft u een beter silhouet zonder medische ingrepen. In hetbegin zal de behandeling wat gevoelig zijn, maar hetresultaat is na een kuur dan ook buitengewoon.
De massage werkt intensief in op de vet- en vochthuishoudingvan het onderhuids bindweefsel. De stofwisseling wordtversneld en u krijgt mooi ontslakt lichaam met als bonus eengeringere omvang Het beste resultaat wordt verkregen na 8 à 10 behandelingen.

Wikkelen

Door het inpakken van het lichaam verdrijf je extra vochtwaardoor je snel een zichtbaar resultaat ziet. Ik bied eenverscheidenheid aan opties voor het wikkelen zoals wraps metzeewier, met witte klei, wijn, chocolade en koffie. Ideaalom de gezondheid en het uiterlijk te verbeteren of gewoongenieten van een moment van rust.
Prijs en duur van de behandeling is afhankelijk van uwspecifieke wensen en worden bij eerste overleg bepaald.
Resultaten van een wikkelbehandeling zijn:

 • het volume en het gewicht van het lichaam daalt;
 • ontgiften van het lichaam;
 • verdrijven van overtollig vocht;
 • verdrijven van overtollig vocht;
 • versnelling van regeneratieve processen;
 • betere doorbloeding.van de huid;
 • verzadiging van de huid met vitamines en mineralen;
 • versnelling van de stofwisseling;
 • verjonging van het lichaam;
 • flexibeler en elastischer huid;
 • vermindering van de "sinaasappelhuid";
 • vermindering en preventie van cellulitis.

Herbal Massage

Thaise massage is ontstaan in de tijd dat Bhoedda leefde en ontwikkeld door een arts uit India die een tijdgenoot van Bhoedda was. In Zuid oost Azië wordt deze arts gezien als de grondlegger van de geneeskunde en de Thaise tradionele massage.
Deze aromatherapie is een alternatieve geneeswijze die is gebaseerd op het gebruik van etherische oliën en staat voor behandeling met geuren. De olie en therapie massage is een zachte vorm van massage op de bovenkant van de spieren waarbij een massage olie vermengt met 1 of meerdere etherische oliën. Deze massagevorm is bijzonder geschikt voor mensen die niet houden van stevige massage. Het wellness gevoel dat deze olie massage teweeg brengt komt doordat deze techniek de aanmaak van het hormoon endorfine stimuleert met als effect een beter gevoel van welbevinden. Het verbetert de gezondheid van het hele lichaam, vermindert pijnlijke en vermoeide spieren, maakt de gewrichten soepeler, verbetert de bloed en lymfe circulatie en reduceert gevoelens van stress.


Toepassingsgebieden bij aromatherapie zijn:
Huid en haar
Behandeling van kleine wondjes, behandeling van schimmels
Spieren en gewrichten
Behandeling van spierpijn
Hart en vaatstelsel
Tegen hoge bloedruk of lage bloedruk
Luchtwegen
Tegen hoesten, vastzittend slijm
Zenuwstelsel
Behandeling van stress

Bovenstaande voorbeelden zijn als illustratie bedoeld, omdat er geen vaste regels bestaan in de aromatherapie.

Thaise Kruiden Stempel Massage

Binnen de traditionele Thaise geneeskunde kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpunt massage of andere massages weggenomen worden soms beter behandeld worden met een warme kruiden gevulde kompres. Thaise kruidenstempel massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor is deze massage bijzonder geschikt om op de rug, nek en schouders te gebruiken als onderdeel van de Thai Oil& Aroma Therapy Massage. De combinatie van deze 2 massagevormen zorgen voor een diepe ontspanning. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. Door de scrubbende werking van de bundels worden de poriën geopend en het lichaam gereinigd. De kruidenstempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker worden afgevoerd. Na de behandeling zal men ook merken dat de doorbloeding beter is. Vooral mensen met migraine, burn-out, obstipatie, jicht en reumatische aandoeningen ondervinden veel baat bij de behandeling met kruidenstempels.
De kruidenstempels zijn gevuld met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. De masseur masseert je lichaam met de verwarmde kruidenstempels al wrijvend, cirkelend en stempelend met een wisselende druk. Bij de Thaise kruidenmassage zal de hele achterkant van het lichaam worden behandeld en is meestal onderdeel van een speciale ontspanningsmassage op de rug, nek en schouders. De massage kan echter op het hele lichaam worden toegepast. Het is dus altijd onderdeel van een andere massage.


Voor wie is deze massage geschikt?
Thaise massage is geschikt voor een grote groep mensen. Waarbij vooral senioren en mensen met beperkingen aan het bewegingsapparaat veel baat hebben. Denk aan: Carpaal tunnel syndroom, frozen shoulder, lage rugpijn, spierpijn, fybromyalgie, gewrichtspijn, migraine, slechte doorbloeding, stress etc. De diepe rust en ontspanning die na een massage behandeling vrijwel altijd wordt ervaren maakt Thaise Massage extra geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan vermindering van spanningen en van stress gerelateerde aandoeningen. Thaise massage kan gezien worden als helende therapie.
Net zoals er geen twee mensen reageren op een zelfde behandeling, zal elk mens verschillend reageren op deze massage. Mensen die ontspannen zijn en openstaan voor een nieuwe ervaring zullen meer profiteren dan iemand die meer gespannen, stijf of angstig is.
Voor wie is deze massage niet geschikt?
Omdat Thaise massage zowel de bloedcirculatie, het lymfatisch systeem en de organen sterk stimuleert is een behandeling niet altijd even wenselijk. Ik zal u dan ook altijd eerst een aantal vragen stellen m.b.t. de gezondheid om te kijken of deze massage voor u geschikt is.

Bel gerust als u vragen heeft of maak een afspraak en ervaar zelf deze fijne massage!

Cupping

Cupping Massage is een Oosterse zuigtechniek waarbij cups een geoliede huid worden geplaatst en daarna rustig over het lichaam worden geschoven. De huid en verklevingen worden los gezogen, de doorbloeding wordt sterk gestimuleerd en gifstoffen worden naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.
Door de goede doorbloeding zal het bindweefsel zachter worden en zullen spierknopen veel makkelijker oplossen. Ook worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades worden opgeheven.
Cupping wordt vaak ingezet bij schouder/nekklachten, stress, hoofdpijn, migraine of ander spier gerelateerde klachten.
Cupping heeft een positief effect op heel veel gebieden, zoals de huid, spieren, gewrichten en zenuwstelsel.
Huid
Er ontstaat een toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, de stofwisseling van het huidweefsel wordt versterkt, zweet en andere klieren werken beter. Het vermogen om de huid te vernieuwen versterkt waardoor deze beter kan ademen.
Gewrichten
Door een betere doorbloeding in het gewricht kan het zetten van een cup kan sterke vermindering optreden van pijnklachten.
Spijsverteringsorganen
Bij chronische constipatie of andere maag en darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Het masseren van het buikgebied is belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van maag, milt en darmen.
Zenuwstelsel
Stimulatie van de sensibele zenuwen (gevoelszenuwen) van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.
Lymfe
Het heeft een krachtige lymfe drainerend afvoerende werking.
Immuunsysteem
Het versterkt de lichaamseigen weerstand, het immuunsysteem.

Vooraf zal ik u gerichte vragen stellen over de medische achtergrond om te kijken of u in aanmerking komt voor deze massage. Heeft u vragen, bel en/of maak een afspraak.

Fybromyalgie Massage

Steeds vaker horen we de term fibromyalgie om ons heen. Fybromyalgie geeft chronische pijn in bindweefsel en spieren en heeft daarom de naam weke-delen reuma gekregen. Het is een vorm van reuma. Het komt naar schatting voor bij 2 op de 100 volwassenen en vooral bij vrouwen. Dit chronische pijnsyndroom kan ook voorkomen bij kinderen, tieners, mannen en ouderen. Naast spierpijn, spierstijfheid en pijn in de gewrichtsaanhechtingen en pezen gaat het vaak gepaard met extreme vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, geheugen en concentratiestoornissen, angsten en depressies.

De Fibromyalgie massage is een massagevorm welke stress en pijn verminderd en heeft een zeer positieve invloed op het slaappatroon. De behandeling is volledig afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam en richt zich daarnaast op de gebieden welke specifiek worden aangegeven. De oorzaken van fibromyalgie zijn verschillend. Een daarvan is bijvoorbeeld dat een darminfectie aanleiding kan geven tot voedselovergevoeligheid en een verzwakking van het immuunsysteem. Deze verzwakking leidt weer tot een grotere overgevoeligheid mede ook door schimmelinfecties. Ook het prikkelbaar darm syndroom is een veel voorkomend ziektebeeld. Fybromyalgie patiënten hebben daarnaast ook vaak last van virale belasting, veel voorkomend zijn het pfeiffervirus en het herpesvirus.

Een ander voorbeeld is de ziekte van Lyme. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Er zijn zelfs deskundigen die beweren dat Fibromyalgie mede ontstaat door toxische overbelasting. De lever kan het niet meer aan om de gifstoffen uit het lichaam te halen, daardoor worden deze stoffen opgeslagen op andere punten in het lichaam, zoals in de spiervezels en het bindweefsel. Daarnaast kan er op latere leeftijd een hormonale disbalans optreden. Deze zou veroorzaakt kunnen worden door schildklierproblemen .

Emotionele stress kan ook van invloed zijn. Chronische stress gaat vaak diep in het onderbewuste systeem zitten en kan voor slaapproblemen zorgen. Het onderbewustzijn is tijdens de slaap nog bezig met het verwerken en herbeleven van emotionele problemen. Wat als gevolg heeft dat de R.E.M. slaap niet bereikt wordt en het groeihormoon niet voldoende wordt aangemaakt. Hierdoor kan het lichaam niet herstellen en wordt men verstijfd en oververmoeid wakker.

Fybromyalgie is niet erfelijk en het kan niet worden vastgesteld aan de hand van bloedtesten. Ook is er geen medicijn voor.

Pijnpunten of tenderpoints zijn voor Fibromyalgie het meest typerend. Deze tenderpoints zijn punten die erg veel pijn doen. Als 11 van de 18 punten als pijnlijk tot zeer pijnlijk word ervaren lijdt de persoon aan Fibromyalgie. Dit kan ik voor u testen tijdens de behandeling.

Fybromyalgie patiënten hebben over het algemeen meer klachten als het erg koud of vochtig weer is. Roken en alcohol zijn ook oorzaken die de klachten verergeren alsmede bepaalde voedingsproducten. Gebrek aan beweging of juist teveel beweging kunnen ook de klachten verergeren. Doordat je als Fibromyalgie patiënt niet kunt vertrouwen op je lichaam schaadt dat je zelfvertrouwen en door de onzekerheid kunnen ook je klachten toe nemen.

De juiste voeding is erg belangrijk bij Fibromyalgie. Geraffineerde suikers, zetmeel, vetten additieven, hormonen, antibiotica, bestrijdingsmiddelen, bewaringstechnieken, voedselcombinaties, slecht evenwicht zuur/basen, tekort aan vitaminen en mineralen, slecht vetten, koffie, zout en vooral niet te vergeten medicijnen. Dit alles gaat gepaard met een hoop afval in ons lichaam. Hierdoor ontstaat verzuring van het lichaam.

Omdat geen enkele fybromyalgie patiënt gelijk is wordt de behandeling per persoon bekeken.

De massage behandeling bestaat uit drie verschillende soorten massage die alle drie een andere uitwerking hebben. Eerst wordt bepaald welke techniek het beste bij u past.

Deze verschillende soorten fybromassage zijn:

 • Ter bevordering van een goede nachtrust

 • Tegen pijn in het algemeen

 • Behandeling specifiek tegen hoofdpijn

Ter bevordering van een goede nachtrust wordt de techniek Qi- rocking gebruikt. Bij deze massage wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd en tot rust gebracht.

Bij massage tegen pijn worden eventuele verklevingen los gemasseerd. (tenderpoints) Massage tegen de hoofdpijn hierbij wordt de nek en het hoofd op een rustige manier gemasseerd.

Elk mens is uniek en heeft z’n eigen specifieke behandeling nodig. Maak een afspraak en ervaar of deze massage voor u geschikt is.

Udvartana massage

Het lichaam wordt ingesmeerd met Ayuverdische olie en er wordt een lichte ontspannende massage uitgevoerd. Dit bereidt het lichaam voor op het aanbrengen van droge poeders.

De basis van Udvartana is het gebruik van speciale poeders. De massage wordt uitgevoerd met intensieve massage bewegingen. Voor meer efficiëntie wordt het van onder naar boven uitgevoerd en wordt het poeder in de huid gewreven in de tegenovergestelde richting van de haargroei.

Udvartana massage heeft een diepgaand effect op het gehele lichaam.

Het belangrijkste voordeel van Udvartana is:

 • Het verwijderen van giftige stoffen door de huid.
 • Goed voor verbetering van de bloedcirculatie
 • Ondersteuning na ziekte
 • Onderhuids vet afbreken
 • Produceert stabiliteit van de ledematen
 • Ondersteunt bij eet- en slaapstoornissen, overbelasting en burn- out
 • Verbetering van de huidtextuur

Udvartana wordt aanbevolen voor mensen die lijden aan:

 • Zwaarlijvigheid

 • Herstel na de bevalling

 • Spataderen

 • Spierdystrofie

 • Reuma

 • Huidveroudering

 • Kneuzingen, verstuikingen

 • Spierpijn na sporten

 • Uitputting, gebrek aan energie

Elk mens is uniek en heeft z’n eigen specifieke behandeling nodig. Maak een afspraak en ervaar of deze massage voor u geschikt is.