Zwangerschpaswenstherapie

Wil je zwanger worden? Je twijfelt of het goed gaat. Als zwanger worden niet zelfsprekend is heb je vragen, ben je misschien zenuwachtig. Tijdens dit programma leren wij samen, stap voor stap, vooruit te kijken om jouw lichaam en geest voor te bereiden op het moederschap.

Tijdens het programma komen de volgende zaken aan de orde:

 • Gezondheidsanalyse;
 • eetpatroon;
 • speciale massage;
 • oefeningen om het zelfvertrouwen te versterken en angst te vermijden.

Het programma duurt maximaal 3 maanden.

Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam snel. Hormonen veranderen je spieren, weefsel en bloedvaten. Dat brengt soms pijn in je nek en rug, bekkenklachten, slecht slapen en vocht in je benen met zich mee. Speciale zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verlichten. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je genieten van een lekkere rustgevende massage die de last van rugklachten en beenkrampen vermindert. In de laatste drie maanden kan je vaak bekken-, rug-, nek- en schouderklachten hebben. Massage geeft dan ontspanning en versterkt het immuunsysteem waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten. Zwangere vrouwen die (regelmatig) gemasseerd worden geven aan dat ze beter slapen en minder last hebben van ongerustheid, angst en depressiviteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, het verminderen van rugpijn en stress (stress is net zo slecht als roken tijdens de zwangerschap) en bijdraagt aan het verkleinen van de kans complicaties tijdens de bevalling.
Bij mijn praktijk "voelfijn" word je gemasseerd op een speciale prenatale massagetafel die speciaal ontworpen is. Deze massagetafel is uniek omdat er borst-, en buikuitsparingen in zijn verwerkt waardoor je als zwangere vrouw weer eens heerlijk op je buik kunt liggen en kunt genieten van een welverdiende massage.

Zwangerschapsmassage kan in ieder geval niet worden toegepast als er sprake is van:

 • koorts,
 • acute respiratoire infecties (ARI),
 • sommige bloedziekten, ontstekingen, trombose,
 • ernstige spataderen, hart-en vaatziekten,
 • sommige ziekten van de buikholte,
 • darmstoornissen,
 • tumoren en
 • als een behandelend gynaecoloog het afraad.

Postnatale massage

9 maanden na de bevalling is het lichaam aan het herstellen van de hormonale veranderingen van de zwangerschap. Het kan een moeilijke periode voor zijn voor de jonge moeder. Onderbroken nachten, borstvoeding geven, zorgen voor, en het dragen van de baby, vermoeidheid, hoofdpijn,stemmingswisselingen.
Het is heel belangrijk dat je in deze periode ook heel goed voor jezelf blijft zorgen en tijd voor jezelf neemt.
Een speciale postnatale massage (kan niet vroeger dan vanaf 4weken na de bevalling en bij een keizersnede na ca. 6weken.) helpt je hormonen weer in balans te brengen waardoorje lichaam sneller herstelt, de spieren ontspannen metdaarbij extra aandacht voor de rug-, nek- enschouderspieren, stemmingswisselingen verminderen, hoofdpijnen vermoeidheid terug te dringen. De massage stimuleert de aanmaak van moedermelk en zorgt voor totale ontspanning. Even een rustmoment voor jezelf.

Babymassage

Baby’s zijn erg gevoelig voor aanraking, liefdevolle aandacht en rust. Dat hebben ze echt nodig.
Tijdens de sessie leer je masseren en leer je jouw kind kennen. Ik leer je een eenvoudige massagemethode die gemakkelijk toepasbaar is. Babymassage lost problemen op zoals buikkrampjes, verstopping en geprikkeldheid. Het kan je baby helpen om langer of dieper te slapen en rust tevinden.

Rebozo massage

Een Rebozo is een traditionele doek uit Midden en Zuid Amerika en wordt voornamelijk gebruikt als draagdoek voor baby’s en kinderen. Het is een speciale doek van katoen van ongeveer 2,5 tot 3,5 meter lang en 65 tot 90 cm breed.

In Mexico en Guatemala wordt de Rebozo zo veelzijdig gebruikt dat veel vrouwen de doeken overal mee naar toe nemen.

Een Rebozo massage kan aan iedereen worden gegeven, van kind tot volwassene. Door de bewegingen, het wiegen en het schudden, is het een zeer aangename manier om spanningen in het lichaam los te laten. In alle opzichten wordt er gebruik gemaakt van zwaartekracht en zo is het ook de beste manier voor een uitzonderlijke aarding.

In Nederland word de massage op elk gewenst moment toegepast. Het is een laagdrempelige manier van massage. De klant houdt de kleding aan en voor de masseur is het doek een verlengstuk van de handen. Zo is er indirect lichaamscontact, we raken de persoon niet aan met de handen.

Ook tijdens zwangerschap is de massage uitvoerbaar. De baby wordt door de massage mee bewogen, wat zich vaak uit in een ontspannen baby in de buik. Ook in de kraamtijd of de 1e weken na de bevalling kan de massage worden als er geen complicaties zijn.

Rebozo massage kan worden toegepast bij:

 • Kinderen ( ook bij ADHD, ADD, HSP en autisme)
 • Volwassen ( ook bij ADHD, ADD, HSP en autisme)
 • Seniorenmassage
 • Zwangerschapsmassage
 • Massage bij minder valide personen
 • Massage binnen zorginstellingen
 • Aardingsoefeningen
 • Vertrouwensoefeningen
 • Bewegingsritmes
 • Klachtbehandeling, zenuwbeknellingen, rug en nekklachten

Er wordt GEEN Rebozo massage toegepast bij

Verstoring van het evenwichtsorgaan, denk aan wagenziekte, zeeziekte, ziekte van Ménière. Zeer ernstige bekkeninstabiliteit. Complicaties in algemene vorm of complicaties na zwangerschap. Osteoporose, het ziektebeeld waardoor makkelijk botbreuken kunnen optreden.

De massage wordt van schouders tot voeten gegeven.

Ervaar zelf deze unieke massage en maak een afspraak!