+31(0)6 16170473    voelfijn@live.com

Ontspannen en Zuiveren


Klassieke Russische Massage
Deze massage richt zich op de algemene verbetering van hetmenselijk lichaam.
De massage is toe te passen in verschillende situaties, bijvoorbeeld voor blessurepreventie, ontspanning, opwekken van energie en zelfs beperkte lichaamscorrectie. De massage heeft effect op het hele lichaam als een geheel en richt zich op alle lichaamsprocessen: stofwisseling, bloedsomloop, lymfatische doorstroming, en dan specifiek op 'probleemzones' (behandeling van pijn, gewichtscontrole en cellulitis).

Russische massage versterkt het immuunsysteem en destofwisseling. De massage is erg fysiek, Het is krachtig en niette vergelijken met strelen of wrijven, zoals bij andere Europesemassagetechnieken. De masseur werkt vooral met knokkels,vuisten, onderarmen en ellebogen. Het bijzondere is deafwisseling tussen harde en zachte handbewegingen waardoor eenevenwichtig geheel ontstaat.Russische massage kan direct na de behandeling pijnlijkaanvoelen. Dat geldt zeker voor de eerste keer. Het effect vande massage is echter bijzonder heilzaam. Er ontstaat een groterebewegingsvrijheid doordat gespannen spieren opgerekt worden entot ontspanning gebracht. Russische massage is een effectievemanier om chronisch vastzittend weefsel los te maken. De massagegaat uit van een individuele benadering. Ieder lichaam reageertanders op de behandeling en dit moet goed in de gaten wordengehouden. Zelfs tijdens de massage worden veranderingen in hetlichaam geanalyseerd. Luchtdruk, temperatuur, vochtigheid, detijd van de dag en de maanfasen kunnen daarbij een rol spelen.

Indiase hoofdmassage
Een 'dynamische' massage
De Indiase hoofdmassage is een massage met afwisselend zachte en stevige handelingen. De bovenrug, schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht worden hierbij gemasseerd. Ik maak gebruik van kneden, kloppen, drukpunten (marmapunten) en trek zachtjes aan de haren. Bijdeze massage wordt veel olie gebruikt.

Deze massagevorm is ideaal voor mensen die zich weer snellekker in hun vel willen voelen. Hoofdmassage bevordert de nachtrust, versterkt het herstelvermogen van het lichaam,verlicht pijn en stijfheid en vermindert stress en vermoeidheid.

Indiase hoofdmassage kan in ieder geval niet worden toegepast als er sprake is van koorts, infectieziekten, goedaardige en kwaadaardige gezwellen, eczeem, ernstig hoofdletsel, hoge bloeddruk, allergie voor aromatische oliën of als je ooit een hersenschudding hebt gehad.

Voetmassage

Van voetmassage wordt gezegd dat het natuurlijkegenezingsprocessen en de energiedoorstroming van het lichaamactiveert. Het is een perfecte vorm van massage om spanning oplichamelijk en psychisch vlak te verminderen. De organen zoalshart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm vanmeridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzool wordtin deze visie gezien als de spiegel van het lichaam.Voetmassage verbetert de doorbloeding, activeert de organen enstimuleert de zenuwbanen. De voetmassage wordt opgebouwd doormet wrijfbewegingen over de gehele voet de voet op te warmen,daarna volgen lichte kneden en acupressuur.
Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensenvoelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een(lichte) pijnprikkel voelbaar zijn. Dit kan wijzen op eenblokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan tedrukken en te masseren kan een blokkade worden verminderd ofopgeheven. Voetmassage brengt het lichaam tot rust en voorzietde delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoendebloed en energie. Doordat in deze visie het lichaam tijdenseen voetmassage volledig gestimuleerd wordt kunnen erafvalstoffen vrijkomen, wat emoties los zou kunnen maken.

Lymfedrainage massage

Lymfedrainage massage is ontwikkeld door de Franse arts Pascal Kosh.
Hij merkte dat je als je van tijd tot tijd actief de zones langs de lijnen van de lymfe masseert, het oedeem bij patiënten sneller verdwijnt. Na verloop van tijd begon hij de techniek van de lymfedrainagemassage op stofwisselingsproblemen toe te passen Lymfedrainagemassage helpt om het lichaamsgewicht te verminderen, de huidspanning en kleur te verbeteren en cellulitis aan te pakken. Door de stofwisseling te normaliseren verhoogt de immuniteit en vermindert het gewicht. Na een aantal sessie nemen zwellingen en hoofdpijn af.
Een lymfedrainagemassagebehandeling bestaat uit 10 tot 12 sessies van 60-90 minuten. Deze vorm van massage wordt langzaam en voorzichtig uitgevoerd, waarbij de snelheid wordt aangepast aan de snelheid van de lymfestroom. Deze massagevorm kan worden toegepast bij: overgewicht, cellulitis, zwellingen, stofwisselingsstoornissen, verzwakte immuniteit, ziekten van het maagdarmkanaal, ziekten van organen van het urine- en voortplantingsstelsel.

Lymfedrainage massage kan in ieder geval niet worden toegepast als er sprake is van huidziekten, open wonden of wondjes, trombose, schildklierstoornissen, gezwollen lymfeklieren, ontstekingen, tumoren hart- en vaatziekten, koorts en diabetes.

Contourmassage

De contourmassage is voor mensen die er perfect uit willen zien.
Bent u blij met uw figuur maar wilt u toch paar centimeterminder op bepaalde plaatsen? Dan bent u bij mij aan hetjuiste adres. Contourmassage maakt het lichaam strakker engeeft u een beter silhouet zonder medische ingrepen. In hetbegin zal de behandeling wat gevoelig zijn, maar hetresultaat is na een kuur dan ook buitengewoon.
De massage werkt intensief in op de vet- en vochthuishoudingvan het onderhuids bindweefsel. De stofwisseling wordtversneld en u krijgt mooi ontslakt lichaam met als bonus eengeringere omvang Het beste resultaat wordt verkregen na 8 à 10 behandelingen.

Wikkelen

Door het inpakken van het lichaam verdrijf je extra vochtwaardoor je snel een zichtbaar resultaat ziet. Ik bied eenverscheidenheid aan opties voor het wikkelen zoals wraps metzeewier, met witte klei, wijn, chocolade en koffie. Ideaalom de gezondheid en het uiterlijk te verbeteren of gewoongenieten van een moment van rust.
Prijs en duur van de behandeling is afhankelijk van uwspecifieke wensen en worden bij eerste overleg bepaald.
Resultaten van een wikkelbehandeling zijn:

 • het volume en het gewicht van het lichaam daalt;
 • ontgiften van het lichaam;
 • verdrijven van overtollig vocht;
 • verdrijven van overtollig vocht;
 • versnelling van regeneratieve processen;
 • betere doorbloeding.van de huid;
 • verzadiging van de huid met vitamines en mineralen;
 • versnelling van de stofwisseling;
 • verjonging van het lichaam;
 • flexibeler en elastischer huid;
 • vermindering van de "sinaasappelhuid";
 • vermindering en preventie van cellulitis.

Cupping

Cupping is een ander woord voor vacuümmassage. Het gaat om een zuigtechniek die de oosterse geneeskundehanteert om toxines vanuit diepere lichaamsweefsels naar hethuidoppervlak te trekken zodat deze gemakkelijker verwijderdkunnen worden. Tijdens de behandeling beweeg ik zuurstofarmeglazen over de huid.